سفارش تبلیغ
صبا ویژن
[ و به یکى از کسانى که بدو سخنى گفته بود و از مقدار وى بزرگتر مى‏نمود فرمود : ] پر نیاورده پریدى و در خردسالى بانگ در کشیدى . [ و شکیر ، نخست پرهاست که بر پرنده روید ، پیش از آنکه نیرومند و استوار شود ، و سقب شتر خردسال است و شتر بانگ بر نیاورد مگر آنگاه که فحل گردد . ] [نهج البلاغه]
لوگوی وبلاگ
 

نویسندگان وبلاگ -گروهی
mortezarezaei(0)
لینک دلخواه نویسنده

آمار و اطلاعات

بازدید امروز :0
بازدید دیروز :0
کل بازدید :22738
تعداد کل یاداشته ها : 45
103/9/22
6:26 ع
موسیقی

مخروط های آتشفشانی از تراکم مواد مذاب یا مواد آذر آواری ویا هر دو آنها تشکیل شده اند.بر حسب وضع آتشفشان و موادی که از دهانه آن خارج می شود و همچنین شکل مخروط آتشفشانی ، آتشفشان ها را به چند نوع زیر تقسیم می کنند:

1-آتشفشان نوع هاوایی: این نوع آتشفشان ها به شکل گنبدی هستند و بیشترمخروط آنها از گدازه تشکیل شده است. ارتفاع این نوع نسبتا کم است. از دهانه آنها اغلب گدازه های بازیک که سیالیت بالایی دارند بیرون می آید.دهانه آنها گاهی روی دامنه کوه قرار گرفته است.انفجار در این نوع به ندرت اتفاق می افتد. درجزایر هاوایی از این نوع آتشفشان زیاد دیده می شود و به همین دلیل به این نوع هاوایی گفته می شود.

2-آتشفشان نوع استرومبولی: در آتشفشان های این نوع انفجار های شدیدی بوقوع می پیوندد. همچنین مواد پرتابی آنها نیز به صورت بمب و لاپیلی بسیار زیاد است. خاکستر آنها کم است و هنگام انفجار تولید ابر های سبک وزنی می کنند. در این نوع آتشفشان، موادی که به اطراف دهانه پرتاب می شوند پس از سقوط در اطراف دهانه مخروط را بوجود می آورند. شیب مخروط این نوع آتشفشان از شیب نوع هاوایی خیلی بیشتر است.در این نوع آتشفشان نیز گاه به گاه گدازه به صورت روانه ازدهانه یا شکاف هایی که در دامنه مخروط بوجود می آیند، جریان می یابد ولی جریان آن نسبت به روانه های نوع هاوایی محدود تر است و بعلاوه اغلب روی این روانه ها را مواد جامدی، که از دهانه آتشفشان به بیرون پرتاب می شوند، می پوشانند.

3- آتشفشان نوع ولکانو: در این نوع ، گدازه های خمیری شکل دهانه آتشفشان را مسدود می کنند و مانع خروج گازها و بخارها می شوند. پس از آنکه بر اثر تراکم گازها و بخارها فشار بسیار زیاد شود تولید انفجارهای بسیار شدید می کنند. بر اثر انفجار ذرات مواد مذاب با فشار به خارج رانده شده و به اطراف پرتاب می شوند و تولید ابرهای ضخیم و وسیعی از خاکستر را می کنند. این ذرات خاکستر پس از سرد شدن در اطراف دهانه آتشفشان ریخته و تولید مخروطی از خاکستر می کنند. این نوع مخروط آتشفشانی اغلب دو شیب دارد که یکی به طرف دهانه و دیگری به طرف خارج است. یک کوه آتشفشان ممکن است مدتی به شکل یک نوع و مدتی به شکل نوعی دیگر آتشفشانی کند. چنانکه آتشفشان وزوو و اتنا گاهی از نوع استرومبولی و زمانی از نوع ولکانو هستند.

4-آتشفشان نوع پله : در این نوع که در جزیره مارتینیک قرار دارد، مجرای آتشفشانی بوسیله گدازه بسیار لزج و خمیری شکلی مسدود شده و گازها و بخارها برای خود سوراخ و راهی در دامنه پیدا می کنند. بر اثر وضع و شکل سوراخ ها موادی که به خارج پرتاب می شوند به اطراف افتاده و خرابی هایی را به بار می آورند. ابرهای سوزان آن تقریبا شبیه نوع ولکانو است ولی شدت خروج آنها از دهانه بیشتر است. حرکت این ابرها به طور موازی با سطح زمین یا متمایل به سمت زمین است.در آتشفشانی نوع پله اغلب مواد مذابی که خیلی غلیظ و خمیری شکل هستند با فشار زیاد از دهانه خارج شده و به شکل سوزنی در دهانه کوه منجمد می شوند که به آن سوزن پله گفته می شود.

5- آتشفشان نوع کومولوولکان: آتشفشان های این نوع فاقد دهانه هستند و مخروط آنها به شکل گنبد است که به یک طرف بیشتر تمایل دارد. به این نوع کوپول نیز گفته می شود. این نوع در شرایطی تقریبا نظیر نوع پله بوجود می آید. قطعات بزرگی از سنگ که از دهانه آتشفشان خارج می شود ممکن است دارای سطوح صیقلی یا مخطط باشند.